Arysta

Gombaölő permetezőszer

Az Emerald Star azonos az Eminent Star, 04.2/4047-1/2014. NÉBIH számon engedélyezett gombaölő permetezőszerrel.

A tetrakonazol a gombák szterol szintézisét akadályozza meg. Hatásmódja preventív, illetve kuratív. Gyorsan felszívódik a növénybe, ott jól szállítódik és depóképzés nélkül, egyenletesen oszlik el. A klórtalonil egy széles hatásspektrumú, erős preventív hatással rendelkező kontakt hatásmódú készítmény.

Technikai információk
Hatóanyag-tartalom: 62,5 g/l tetrakonazol+250 g/l klórtalonil
Formuláció: SE (szuszpo emulzio)
Forgalmazási kategória: I.
Eltarthatóság: eredeti, zárt csomagolásban, száraz, hűvös helyen, szabályos növényvédőszer-raktárban 2 év
Kiszerelés: 5 l-es műanyag kanna
Légi kijuttatás: Nem engedélyezett
Felhasználására vonatkozó információk
Kultúra Károsító A kijuttatáshoz szükséges szer (l/ha) mennyisége A kijuttatáshoz szükséges víz (l/ha) mennyisége Kezelés ideje / ÉVI (nap)
Őszi búza lisztharmat, rozsda, szeptóriás betegségek, pirenofórás levélfoltosság 1,8–2 300-400 bokrosodás végétől-virágzás végéig (BBCH 29-69)
35
Őszi káposztarepce fehérpenész, szürkepenész, alternária, fóma 1,8–2 250-400 rejtettbimbós állapottól-virágzás végéig (BBCH 50-69)
56
Javasolt növényvédelmi technológia

A készítmény egy vegetációban 1 alkalommal juttatható ki. A kijuttatás során törekedni kell a minél jobb permetlé fedettség elérésére.

Őszi búzában a növényvédő szert az őszi búza kórokozói ellen megelőző jelleggel – bokrosodás végétől virágzás végéig lehet felhasználni. Erős fertőzési nyomás esetén a magasabb dózis használata javasolt!
Kijuttatása az őszi búza 1–2 nóduszos állapotában a búza lisztharmat, a zászlóslevél megjelenése és virágzás közötti időszakban a szeptóriás levélfoltosság és a rozsdabetegségek ellen javasolt. A készítmény igen jó hatékonysággal bír az őszi búza lisztharmatos megbetegedés ellen, és jó hatékonysággal a szeptóriás levélfoltosság, a feketerozsda és sárgarozsda ellen.

Őszi káposztarepcében a növényvédő szert tavasszal rejtett bimbós állapottól virágzás végéig lehet felhasználni a gombás betegségek ellen. A korábbi időpontban történő kijuttatás főleg a fómás és fehérpenészes betegségek ellen nyújt védelmet, míg a későbbi felhasználás az alternáriás, szürke- és fehérpenészes betegségek ellen hatékony. A készítményt preventív módon kell kijuttatni.

Biztonsági előírások
Munka-egészségügyi várakozási idő: 0 nap
Méhekre való veszélyesség: nem jelölésköteles
Vízi szervezetekre való veszélyesség: kifejezetten veszélyes