Arysta

Gombaölő permetezőszer

A sejtmembrán ergoszterol-bioszintézisét gátolja, így leállítva a gomba fejlődését. Hatásmódját tekintve szisztemikus. Preventív és kuratív hatással is rendelkezik. A leveleken keresztül felszívódva vándorlása akropetális és transzlamináris irányú.

Hatékonyság és szelektivitás
Hatásspektrumába az Ascomycetes, Basidiomycetes és Deuteromycetes osztályok számos nemzetsége tartozik (Alternaria, Ascochyta, Cercospora, Cercosporodium, Colletotrichum, Guignardia, Phoma, Ramularia, Septoria, Venturia spp.) Erysiphaceae család, Uredinales rend és számos magfertőző gombafaj.

Technikai információk
Hatóanyag-tartalom: 250 g/l difenokonazol
Formuláció: EC (emulzióképző koncentrátum)
Forgalmazási kategória: III.
Eltarthatóság: eredeti, zárt csomagolásban, száraz, hűvös helyen, szabályos növényvédőszer-raktárban 3 év
Kiszerelés: 1 l-es műanyag flakon és 5 l-es műanyag kanna
Légi kijuttatás: Nem engedélyezett
Felhasználására vonatkozó információk
Kultúra Károsító A kijuttatáshoz szükséges szer (l/ha) mennyisége A kijuttatáshoz szükséges víz (l/ha) mennyisége ÉVI (nap)
Alma, körte, birs, naspolya varasodás, lisztharmat, körterozsda 0,2–0,25 500–1500 14
Javasolt növényvédelmi technológia

Almában és körtében varasodás és lisztharmat ellen a kezeléseket az előrejelzésre alapozva, a növény pirosbimbós állapotától a gyümölcsök zöld dió nagyságáig terjedő időszakban kell végrehajtani. Általában 3 alkalommal, a fertőzési veszélyhelyzettől függően, 8–14 naponként szükséges permetezni. A készítmény egyedülálló tulajdonsága, hogy a csapadékhullás kezdetétől számított 96 órán (4 napon) belül kijuttatva is képes a varasodás fejlődését leállítani, és a tünetek megjelenését megakadályozni. A Difcor a permetezést követően gyorsan felszívódik, és védelmet nyújt az intenzív növekedési időszakban is.
A permetlé mennyiségét úgy alkalmazzuk, hogy amennyiben a lombkorona tökéletes borítását a javasolt 400–1500 l/ha vízmennyiségnél kevesebbel is el tudjuk érni, akkor válasszuk a kisebb mennyiséget.

Biztonsági előírások
Munka-egészségügyi várakozási idő: 0 nap
Méhekre való veszélyesség: nem jelölésköteles
Vízi szervezetekre való veszélyesség: kifejezetten veszélyes