Arysta
Biostimulátorok

Őszi vetésű gabonafélékre és repcére fejlesztett növény kondicionáló készítmény

A Tonivites kezelés fejlettebb gyökérrendszer kialakulását eredményezi. Hatására javul a gabonafélék és repce vízháztartása és erősödik a szervetlen tápanyagok felvétele a talajból, melynek következtében a kezelt kultúrák kondíciója és a környezeti hatások által kiváltott stressz-toleranciája lényegesen jobb. Gabonaféléknél az őszi bokrosodás kedvezőbb lesz, repcénél pedig télnek ellenállóbb, jobban gyökeresedett állományok alakulnak ki a kezelést követően, melyekben az ősszel meginduló virág-szintézis is teljesebb lesz.

Technikai információk
Hatóanyag-tartalom: GA 142 algakrém – 13% P2O5 + 5% K2O
Eltarthatóság: eredeti, zárt csomagolásban 3 év
Kiszerelés: 5 literes kanna
Tárolási körülmények: száraz, hűvös, de fagymentes, +5 és + 30 oC közötti hőmérsékletű, jól szellőző, napsütéstől védett, fedett helyen.
Felhasználására vonatkozó információk
Kultúra Felhasználás célja A kijuttatáshoz szükséges szer (l/ha) mennyisége A kijuttatáshoz szükséges víz (l/ha) mennyisége Kijuttatás ideje (fenológiai állapot szerint)
Repce növénykondícionálás 1,0 250 2 – 3 leveles állapot között (BBCH 12-13)
Kalászosok növénykondícionálás 1,0 250 4 – 6 leveles állapot között (BBCH 14-16)
Szántóföldi kultúrák növénykondícionálás 1,0 – 1,5 250 2 – 8 leveles állapot
Előírt növényvédelmi technológia

Minden szántóföldi kultúrában 1,0-1,5 l/ha dózisban, a kultúrnövény 2-8 leveles állapota között használható, 250 l/ha vízmennyiséggel kijuttatva.

Elsősorban őszi vetésű gabonafélékre és repcére fejlesztett biostimulátor. Hatásának alapja az Ascophyllum nodosum tengeri algából előállított GA 142 alga-extraktum és a benne található biológiailag aktív hatóanyagok-oligoszaharidok, betain, vitaminok, hormonok, poliaminok- által kiváltott Physio-activátor hatás, melynek számos előnye van a gabonafélék és őszi káposztarepce korai fejlődésére:

– Gabona-félékben 2-3 leveles fenológiai állapotban (BBCH 12-13) 1 l/ha dózisban alkalmazva illetve őszi káposztarepcében 4-6 leveles állapotban (BBCH 14-16) 1 l/ha-os dózisban ősszel kijuttatva növeli a talajon keresztüli tápanyagfelvételt és műtrágya hasznosulást (tápanyag-felvevő enzimredszerekre hatva), ezáltal pozitívan befolyásolja a kezelt növények gyökérzetének fejlődését.
– A Rooter hatásfoka a hőmérséklet csökkenésével nagyságrendekkel gyengébb ezért fontos a megfelelő hőmérsékleten történő kijuttatása a készítménynek.

Kompatibilitás és kijuttatási előírások:
– A Rooter a legtöbb gyomirtó és rovarölő szerrel, illetve lombtrágyával kompatibilis, de ennek ellenőrzése felhasználás előtt szükségszerű!
– Termésnövelő termékekkel keverhető- Mindig a kombinációs termék gyártójának technikai leírását kell figyelembe venni a kijuttatásnál.
– Önmagában kijuttatva Silwet Star 0,05 %-os koncentrációjával növelhetjük a permetlé fedését és a hatóanyag felszívódását a viaszos levélfelületeken.

A Rootert mindig utoljára adjuk a tank-mixhez.

Biztonsági előírások
Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap