Arysta
Biostimulátorok

Levéltrágya

Technológiai javaslat
Almában egérfül állapottól (BBCH 54) virágzásig (BBCH 60-65) 2–3 kg/ha mennyiségben 1–2 alkalommal, vagy a betakarítást követően 1 alkalommal. A kijuttatás során a javasolt lémennyiség 700–1000 l/ha.

Szőlőben rügyfakadástól (BBCH 00-09) virágzásig (BBCH 60-69) 3 kg/ha mennyiségben 1-2 alkalommal, vagy a vegetáció végén (BBCH 81-83) 1 alkalommal. A felhasználandó permetlé-mennyiség 300-500 l/ha.
Az ajánlott koncentráció mindkét kultúrában 0,2–0,5 %.

A BoZiMo IDHA kelátképzővel kelatizált cinket tartalmaz. Ennek egyik előnye, hogy cinktartalma kevésbé érzékeny a permetlé pH-értékére, mint a -legtöbb cinktartalmú levéltrágyában alkalmazott- cink-szulfát. A cink-szulfát ugyanis nagyon érzékeny a permetlé pH-viszonyaira, kicsapódása már semleges értéknél is megkezdődik, 6,7 pH-értéknél alig 25 % ami hasznosul, 4,5 pH-értéknél pedig gyakorlatilag leáll a felvétele. Az IDHA kelátképző alkalmazásának másik nagy előnye, hogy visszanedvesedési pontja alacsonyabb. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a kipermetezett és már beszáradt permetlécsepp cinktartalma már lényegesen kisebb páratartalom (48 %) mellett is visszanedvesedik, így az újra felvehetővé válik a növény számára, szemben azokkal a készítményekkel, melyek cink-szulfát (90 %), vagy hagyományos, EDTA (69 %) kelátképzővel képzett formában tartalmazzák a cinket. A BoZioMo késztermékként olyan tenzideket tartalmaz, melyek egyrészt segítik az egyenletes cseppképzést, másrészt lehetővé teszik a hatóanyag gyorsabb és fokozottabb felszívódását a növénybe.

Technikai információk
Összetétel: bór 7,8 %, cink 5,3 %, molibdén 0,8 %, felületaktív tenzidek
Eltarthatóság: eredeti, zárt csomagolásban, száraz, hűvös helyen, szabályos növényvédőszer-raktárban 3 év
Kiszerelés: 3 kg-os papírdoboz
Biztonsági előírások
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: előírás szerinti felhasználás esetén nincs korlátozás
Munka-egészségügyi várakozási idő: 0 nap